Zvjezdarnica Zagreb logo

IOAA 2021.

Međunarodna olimpijada iz astronomije i astrofizike 2021.

I ove je školske godine provedba programa Međunarodne olimpijade iz astronomije i astrofizike u nadležnosti Hrvatskog astronomskog društva uz pomoć Zvjezdarnice Zagreb – Zagrebačkog astronomskog saveza. Ovogodišnja IOAA prema trenutno dostupnim informacijama biti će održana on-line, no još nije odlučeno u kojem formatu (IOAA ili GeCAA) i u kojem terminu (negdje između kolovoza i studenog).

Odabir kandidata
Na osnovu rezultata Državnog/županijskog natjecanja iz astronomije u 2020. g. proveden je izbor kandidata za sudjelovanje na kvalifikacijskom testu za sudjelovanje na Međunarodnu olimpijadu iz astronomije i astrofizike (pozvani učenici kontaktirani su putem e-pošte, a ukoliko je netko od pozvanih zagubio poziv može se javiti voditeljima na dhrzina (ili iromstajn) zvjezdarnica.hr). Uz njih će biti pozvan i dio učenika koji su sudjelovali u izboru za olimpijski tim za Međunarodnu olimpijadu iz fizike. Odabir je bio proveden sukladno pravilniku i uputama.

Kvalifikacije
Kvalifikacije su održane u nedjelju 9. svibnja 2021. g. s početkom u 11h u prostorijama Zvjezdarnice Zagreb, Opatička 22, III. kat. Na osnovu rezultata testiranja kao članovi olimpijskog tima iz područja astronomje i astrofizike odabrani su: P. Dušević, M. Ercegović, A. Rafaj Škriljevečki, P. Randić i B. Sole, te B. Perković kao prva zamjena.

kvalifikacijski test rješenja teorija-2021
kvalifikacijski test rješenja praktični-2021
kvalifikacijski test-karta-2021
Dio stranica iz Bolida potrebnih za rješavanje praktičnog dijela testa. Kandidatima je priložen gotovo cijeli broj Bolida godišnjaka za 2021. g.
konstante