Zvjezdarnica Zagreb logo

Astronomski podaci

Astronomski podaci na našim mrežnim stranicama objavljuju se s vremenskim odmakom i u ograničenom opsegu u odnosu na Mali astronomski godišnjak kojeg u sklopu časopisa Bolid izdaje Zvjezdarnica Zagreb.
U slučaju potrebe za nekim podatkom koji nije objavljen na našim stranicama i nema ga u našem časopisu preporučujemo da posjetite neki od internetskih servisa.

Kako na našim stranicama objavljujemo podatke o izlascima i zalascima Sunca samo za Zagreb, preporučujemo da za druga mjesta posjetite neki od internetskih servisa poput Time and Date (timeanddate.com) i sl.

Napomena: Svi  podaci objavljeni na našim stranicama iskazani su po SEV-u. Kada je u upotrebi ljetno računanje vremena (SEV+1) navedenim podacima potrebno je dodati jedan sat. Odluku o uvođenju ljetnog vremena za određenu godinu donosi Vlada Republike Hrvatske (Uredbu Vlade Republike Hrvatske o računanju vremena možete naći u “Narodnim novinama”).
Astronomski podaci koje možete naći na našim stranicama mogu se razlikovati od drugih izvora prvenstveno zbog različitih metoda izračuna. Objavljeni su u najboljoj namjeri i nemaju snagu službenog dokumenta. Zvjezdarnica Zagreb – Zagrebački astronomski savez ne odgovara za eventualne greške u objavljenim podacima, te se ovime odriče svake odgovornosti i eventualne štete nastale njihovom uporabom.