Zvjezdarnica Zagreb logo

STEM edukacija iz astronomije i astrofizike te EU projekti

“PODRŠKA U REALIZACIJI PROJEKATA VEZANIH UZ ASTRONOMIJU, ASTROFIZIKU I ZNANSTVENO (STEM/STEAM) OBRAZOVANJE”

 

Zvjezdarnica Zagreb nudi profesionalnu podršku u realizaciji EU projekata kao partner i realizator različitih programa, te davanju stručne podrške. Ukratko, Zvjezdarnica može ponuditi sljedeće aktivnosti:

  • Interdisciplinarna znanstvena i obrazovna podrška sa suvremenim metodama rada i edukacije s dugogodišnjim iskustvom.
  • Prijem učenika, nastavnika i sudionika projekta kao školske grupe uz održavanje prigodnog predavanja, promatranje neba teleskopom i razgledavanja astronomskih instrumenata i opreme Zvjezdarnice.
  • Obrazovne radionice sa znanstvenim STEM sadržajima iz područja astronomije za nastavnike, učitelje razredne nastave i odgajatelje.
  • Zvjezdarnica posjeduje i prijenosne teleskope s profesionalnom opremom za dnevno i noćno promatranje,te je moguć dolazak naših stručnih suradnika u školu/ustanovu radi organiziranja opažanja astronomskih tijela za sudionike.
  • Pripreme i provedba edukacije nastavnika i učenika, kao i savjeta u odabiru opreme i stručne pomoći u načinima njene upotrebe, suradnici Zvjezdarnice mogu biti uključeni kao fizičke osobe, pri čemu bi trošak bio ugovor o dijelu ili eventualno autorski honorar.
  • Prodaja edukacijskih materijala, kao što su knjige, posteri, časopisi i sl. (za više vidite CJENIK izdanja Zvjezdarnice).

Mjesto edukacije može biti Zvjezdarnica Zagreb (u dogovorenom terminu, izvan redovnih programa Zvjezdarnice, adresa: Opatička 22, Zagreb), ili školi/ustanovi predviđeno vašim projektom.

Trošak aktivnosti, ovisi o specifičnim potrebama projekta.

Troškove pojedine aktivnosti (prijevoza, eventualno smještaja, dnevnice) snosili bi prijavitelji projekta.

Prijavitelj bi nam trebao dostaviti planirane aktivnosti (njihov broj, broj sudionika) kako bi se izradio detaljni troškovnik. Vezano uz vašu potrebu za edukacijom i stručnom pomoći oko realizacije projekta na području astronomije i STEM obrazovanja.

Kratke biografije stručnjaka suradnika Zvjezdarnice vidite na sljedećoj: POVEZNICI

Kontakt:

TEL.: +385 1 4851355

info@zvjezdarnica.hr