Zvjezdarnica Zagreb logo

Srijeda

7.

Prosinac

2022.

18:00

TERALLONA I HELIOSFERA U ZAGREBU – planet Zemlja i Sunce u dvorištima Muzeja grada Zagreba

U povodu 119. obljetnice osnutka Zvjezdarnice Zagreb (5. prosinca 1903.) te na 115. obljetnicu otvaranja Muzeja grada Zagreba, ali i povodom prijateljstva dvaju gradova Brna (Republika Češka) i Zagreba, u srijedu, 7. prosinca 2022. u 18 sati, u dvorištima Muzeja grada Zagreba bit će izložena dva modela na napuhavanje, Sunca i planeta Zemlje, iz Zvjezdarnice i planetarija u Brnu – POVEZNICA.

Riječ je o dva balona promjera 4 metra, atraktivnim instalacijama popularnim na svim do sada izloženim lokacijama, koje će posjetitelji Zvjezdarnice Zagreb i Muzeja grada Zagreba u našim dvorištima moći pogledati 7. i 8. prosinca 2022.

Mnogo je povoda za ovu suradnju i prigodno događanje. Uz spomenute obljetnice, modeli Sunca i planeta Zemlje bit će izloženi uoči otvorenja izložbe Ivan Standl – zagrebački fotograf, koja će u Muzeju grada Zagreba biti otvorena u četvrtak, 15. prosinca 2022., u 19 sati. Riječ je o izložbi o fotografu češkoga podrijetla, jednom od pionira fotografije u Hrvatskoj. S ponosom ističemo da je pokrovitelj ove izložbe veleposlanik Republike Češke u Hrvatskoj, Nj. E. gospodin Milan Hovortka, koji će i svečano otvoriti izložbu.

U ovo blagdansko vrijeme, ovim atraktivnim događanjem doprinosimo i bogatom Adventu u Zagrebu.

Zvjezdarnica Zagreb poziva sve građane da 7. i 8. prosinca te 15. prosinca, od 20 do 22 sata, posjete Zvjezdarnicu i, u slučaju vedrog vremena, opažaju nebo teleskopom.

Službeni program obilježavanja 119. obljetnice otvorenja Zvjezdarnice Zagreb bit će održan u Zvjezdarnici, u četvrtak, 15. prosinca 2022.