IOAA 2024

Međunarodna olimpijada iz astronomije i astrofizike 2024.

I ove je školske godine provedba programa Međunarodne olimpijade iz astronomije i astrofizike u nadležnosti Hrvatskog astronomskog društva uz pomoć Zvjezdarnice Zagreb – Zagrebačkog astronomskog saveza i Astronomsko astronautičkog društva “Zagreb”. Ovogodišnja 17. IOAA održat će se od 17. do 26. kolovoza 2024. g. u Vassourasu, Brazil.

Odabir kandidata
Na osnovu rezultata Državnog/županijskog natjecanja iz astronomije u 2023. g. odabrani su kandidati za sudjelovanje na kvalifikacijskom testu za sudjelovanje na Međunarodnu olimpijadu iz astronomije i astrofizike. Uz njih je pozvan i dio učenika koji su sudjelovali u izboru za olimpijski tim za Međunarodnu olimpijadu iz fizike. Odabir se provodi sukladno pravilniku i uputama.

Kvalifikacije
Kvalifikacije će se održati u prostorijama Zvjezdarnice Zagreb, Opatička 22, III. kat, u nedjelju 17. ožujka 2024. g.  s početkom u 11:00.  Na osnovu rezultata testiranja kao članovi olimpijskog tima iz područja astronomije i astrofizike odabrani su: K. Bravić, E. Donev, L. Kvaternik, M. Lovrić i F. Perošić, te L. Jagodić kao zamjena.

kvalifikacijski test 2024 – zadaci

kvalifikacijski test 2024 – rješenja