Astronomy Summer School

School program

Zvjezdarnica tijekom kalendarske godine organizira tečajeve astronomije, radionice za mlade, seminare za nastavnike, javna predavanja za ljubutelje astronomije, znanstvene konferencije, a posebno je znana Astronomska ljetna škola koju organiziramo svakog ljeta (sredinom srpnja) za učenike osnovnih (od petog do osmog razreda) i srednjih škola. Prva Astronomska ljetna škola održana je davne 1968. godine u Primoštenu. Dugi niz godina Škola je održavana na otoku Prviću i Brodarici kod Šibenika, a od 2013. godine Škola se održava u Josipdolu pokraj Ogulina. Obično sudjeluje oko 50 djece iz cijele Hrvatske i inozemstva, kao i 10 voditelja i demonstratora, a kao predavači uvijek sudjeluju i cijenjeni sturučnjaci iz područja astronomije. U sklopu organiziranja Škole, svim sudionicima nastojimo osigurati simbolične poklone, a najuspješnijima u radu i prigodne nagrade.

Sign up

Za sudjelovanje na Astronomskoj ljetnoj školi potrebno je ispuniti PRIJAVNICU koju možete poslati e-mailom na adresu: ljetna@zvjezdarnica.hr ili poštom na adresu Zvjezdarnice, Opatička 22, 10 001 Zagreb, p.p. 943. Prijavu je najbolje potvrditi telefonski na 01/48-51-355.

Za detalje vezane uz Astronomsku ljetnu školu slobodno nazovite:

KONTAKT:

ZVJEZDARNICA ZAGREB
ZAGREBAČKI ASTRONOMSKI SAVEZ

ASTRONOMICAL OBSERVATORY
ASTRONOMICAL ASSOCIATION OF ZAGREB

OPATIČKA 22-PP 943 10 001 Zagreb
REPUBLIKA HRVATSKA
TEL.FAX. ++385 1 4851355

E-MAIL: info@zvjezdarnica.hr

School location

This year the school will be held in Josipdol, Hotel Cavan. The Hotel address is Karlovačka 4, Josipdol 47303, phone 047 581 769. Josipdol can be reached by train or bus.