IOAA 2023

Međunarodna olimpijada iz astronomije i astrofizike 2022.

I ove je školske godine provedba programa Međunarodne olimpijade iz astronomije i astrofizike u nadležnosti Hrvatskog astronomskog društva uz pomoć Zvjezdarnice Zagreb – Zagrebačkog astronomskog saveza i Astronomsko astronautičkog društva “Zagreb”. Ovogodišnja 16. IOAA održat će se od 10. do 20. kolovoza 2023. g. u Chorzowu, Poljska.

Odabir kandidata
Na osnovu rezultata Državnog/županijskog natjecanja iz astronomije u 2022. g. proveden je izbor kandidata za sudjelovanje na kvalifikacijskom testu za sudjelovanje na Međunarodnu olimpijadu iz astronomije i astrofizike. Uz njih će biti pozvan i dio učenika koji su sudjelovali u izboru za olimpijski tim za Međunarodnu olimpijadu iz fizike. Odabir će se provesti sukladno pravilniku i uputama.

Kvalifikacije
Molimo kandidate koji se nisu javili, a žele sudjelovati na kvalifikacijama da se jave putem e-pošte na dhrzina (at) zvjezdarnica.hr ili iromstajn (at) zvjezdarnica.hr. Kvalifikacije će se održati u prostorijama Zvjezdarnice Zagreb, Opatička 22, III. kat, u nedjelju 23. travnja 2023. g.  s početkom u 11:00.